Monday, October 8, 2012

palapes uitm arau (gunung jerai)

PALAPES : pasukan latihan pegawai simpanan
ROTU : reserve officer training unit

palapes ni satu unit kokurikulum disesetengah universiti... pasukan ni 100% under ATM.. ketua segala ketua kitorang, kapten ATM sendiri.. bayangkan hebat tak hebat!!!

benefit palapes nih macam2 la. nak cakap pon susah. tempoh untuk jalani latihan nih selama 6 sem.. tak lama pon 3 tahun je.... dalam masa yang sama kita study dan ikut training nih... tak rugi apa2 pon...just sabtu ahad je training die... apa2 pon bila keluar tuh LEFTENAN MUDA la korang!!!


15 september

kitorang ade aktiviti kat gunung jerai.bertolak dari u hari jumaat petang dlm jam 1530. sampai sne nak dekat senja jugak le. aktiviti kitorang sampai hari ahad. maksudnye kitorang tido kat khemah slma 3hari 2 malam :)



ok ni lah skuad aku, skuad batch 34. tahun ni kami masih junior. kami junior bukan sebarang junior, junior mantap punye! kami harap tahun ni batch 34 ramai best kadet dari uitm arau.

 
korang leh tengok sendiri dari wajah2 juara dorang nih..waktu nih kitorang ad kat markas excited nak bertolak ke gunung jerai. nampak tak 'cooperat'an kitorang. tudung pon bole kebetulan sama.
ape taknye. tak larat dengar dah perkataan cooperate kat sini..
 
 
JUNIOR (BATCH34)




JUNIOR BATCH 34
 
 
 
ini impression yang pertama skuad aku. nampak dah kemantapan dorang   (jangan kembang sangat skuad yang bace uuu ~..~)seronok2 jugak. lepastuh dah naik atas tu. haha
 
 
 
 
 

ok.tak sia-sia segala kepenatan yang ade. hilang dah semua sakit-sakit bila nampak je puncak gunung jerai.. haha. rugilah sape yang tak pernah sampai lagi kat atas tuh. lawa lah tempat die wa cakap lu. :P 
 
 
 
tak lupa jugak dekat intermediate aku dan senior aku ^_^
nak tengok tak? tak nak pon aku nak tunjuk gak..
 
 
 
INTERMEDIATE (BATCH 33)
                             .
                         
ok intermediate kitorang. comel ark? mesti la inter sape. nilah puan inter kitorng. puan yang sering ajar kitorang ape yang sepatutnye kitorang jadi sebagai seorang palapes. haha guru yang hebat dan.. bukti hasil kerja dorang ni... kami la :))
 
 
SENIOR (BATCH 32)
 
puan senior. ^-^ hak3. aku "tabek spring" la dengan diorang nih. diorang punye pemerintahan bagi batch kami tahun nih memang mantap la. pergi la mana2 kan.. kalau orang tanye sape inspirasi korang? hmm aku tau da dorang nak cakap ape.. korang rase? :PP pandai pikir la.. [kalau cakap sini nnt ade yang bangga lak ^..^]
 
 
wow.. macam tak caye la boleh panjat gunung yang habis tinggi nih.bohong la kalau cakap tak penat. setakat naik tangga pergi kelas tu pon dah mengeluh ape lagi ni hah. gunung jerai. =..=
 
 bukan nak bangga atau riak. tapi bersyukur jugak la, tak de sape-sape pon yang sakit mase tengah mendaki. kira hebat la tuh. :) tak kesah la penat ke ape.. asalkan kitorang dapat pengalaman terindah haritu. apa-apa pon. terima kasih la kitorang nak ucap dekat organisasi PALAPES ARAU. banyak aktiviti korang yang menarik. love PALAPES!
 
PUNCAK PEMRINTAHAN UTAMA..







 
"so for this appreciation. we will do our best for annual camp and all the best cadet are from Arau."