Sunday, January 30, 2011

VOCABULARY




Linking Arguments
  • First of all, I think ...
  • Not only that, but I also think that ...
  • Not only are they ..., they are also ...
  • They are not ..., nor are they ...
  • There are various/several/many reasons for this.
  • First, ... / Firstly, ...
  • Second, ... / Secondly, ...
  • Moreover, ... / Furthermore, ... / In addition, ...
  • Another significant point is that ...
  • Finally, ...
  • On the one hand, ... On the other hand, ...
  • In contrast to this is ...
  • Because of ...
  • That is why ...
  • After all, ...
  • The reason is that ...
  • In that respect ...
  • The result of this is that ...
  • Another aspect/point is that ...
  • It is because ...
  • Although it is true that ... it would be wrong to claim that ...
  • That may sometimes be true, but ...
  • One could argue that ..., but ...
Providing Examples
  • Take for example (the case of) ...
  • Look at ...
  • For instance ... / For example ...
  • Let me give you an example.
Additions and Conclusion
  • Most probably ...
  • It appears to be ...
  • It is important to mention that...
  • As I already indicated ...
  • In other words, ...
  • I am most concerned about ...
  • I should like to repeat once again that ...
  • I should like to emphasise that ...
  • I would (just) like to add ...
  • So all in all I believe that...
  • (In) summing up it can be said that ...
  • Weighing the pros and cons, I come to the conclusion that ...



vocabulary... try dalam karangan

STUDY ENGLISH EVERYDAY

How many English words can I learn per day?


10 English words or phrases per day aren’t too many, are they? Just give it a try. You will find that you can learn them in next to no time.


So why not take a little time each day (Monday to Friday) to learn 10 new words?


Use the weekend to revise what you have learned during the past week(s). This way you’ll enrich your English vocabulary by 50 new words per week. (That’s 200 new English words after a month!)Little strokes fell big oaks.

.

*OK org tu kata kalau nak pandai bi kene cari 10 words tiap2 hari. emm ok

  1. earnestness = kesungguhan
  2. innuendo = perli
  3. prink = memperkemas diri
  4. chisel = pahat
  5. prejudise = prasangka
  6. felon = penjenayah besar
  7. embody = jelma
  8. good deeds = jasa
  9. dissonant = janggal
  10. fart = kentut




kalau nak comment tekan ni





Passive Transport -Simple Diffusion

What is passive transport?

Passive transport is the movement of substances across the cell membrane without the use of energy by the cell.

During passive transport, substances move down their concentration gradient, hence no energy is required.

Passive transports can happen through three different channels, namely
  1. lipid bilayer
  2. pore protein
  3. carrier protein

What is diffusion?

Diffusion is the movement of particles from a high density region to a low density region. No energy is needed and no membrane involves in diffusion.


The Dynamic Equilibrium

Diffusion will continue until the concentration in all region is the same. When this happen, we say it has reached the dynamic equilibrium.


Factors Affecting the Rate of Diffusion (How fast diffusion happens)




Particles that Move Through the Plasma Membrane Through Diffusion
  1. Substances soluble in fat: fatty acid, glycerol, some vitamins (A,D,E,K)
  2. Neutral particles: water, oxygen, carbon dioxide,

Example of Diffusion

Between alveoli and blood capillaries in the lung during gases exchange.


move down the concentration gradient mean==
move from high concentration to low concentration


harini kita belajar skit bab 3 form 4 bio. td aku ade sikit kesedaran untuk ulng kaji balik.. harap dapat kongsi sama2.


kalau nak coment apa2 tekan nih


Thursday, January 27, 2011

cuti suda

salam.. dah lama ta update. selalu sibuk lebih2 g dok hostel.hmm. syukor lah harini ak dah blik dan bercuti untuk seminggu. malangnya bukan setahun. hak2. tapi ta pe. emm.. ak rasa dah 4 minggu ak g sekolah. huuh rasa macam dah 4 bulan. al mklumlah nak spm hmewrk pun nek mcm volcano daa!!


jadi ak nak cite la pengalaman 4 mnggu hayat aku itu.minggu pertama sekolah sudah busy! ohh. guru2.. fuuhh mantap doh! terangkat bulu roma aku dengan kepoweran cikgu2 tuh. what eva ther are ak tetap kene hormat dorang. guruku.
kawan2 pon ok r. kawan2 tahun lepas. tapi ade la 5 6 orang yang tukar kelas lain.

ok now. time decorate class!! -_- ohh ok. disebabkan dak2 kelas aku ni kretif sangat, dorang rancang pelik2 doh tok carta organisasi kami.. nak usha ta?


hmm. inilah die carta tu.
err. aku rasa buruk skit la.cuba tgok waktu kat gamba tu pukul bape? ngantuk tu mse tuh. habis comot.



ok. after dah kolah 2 minggu yang pertama kitorang cuti lak.petang khamis tuh aku blik. rindu sudah sama emak ayah. ade satu part ni mak aku masak stew la pulak. ta pe aku makan jew. makan dengan nasi lak tu. hmm

sedap ta? sedap la.

pastu kitorang g shopping. sporting la mak aku ni. kami jalan satu tesco tu bape kali pusingan tah sebab nak cari air susu kotak aku nk bawak blik hostel.

then kami beli macam2 barang dapur. mak ak rancang nak wat spageti malam ni. emm aku beli la pasta dan prego.. sungguh, petang tu jugak mak aku masak. tapi simple je.


^_^ sedapnya.





oh ok. tulah antara citer yang aku ada. cuti ni aku harap keje sekolah aku boleh siap dengan cepat. ta mo tangguh2.oke. cau salam. ^_^ eipp.., dngar la ni lu cuci mata kamoo cuci hati kamoo sama.. im PROUD to be a muslim! kalau boleh ikut sekali..






subhanallah...