Friday, May 30, 2014

frozen - 'princess anna'' a.k.a 'shallot'


Anna:
Elsa?
(Knocking: Knock, knock, knock, knock, knock, knock)
Do you wanna build a snowman?
Come on lets go and play
I never see you anymore
Come out the door
It's like you've gone away-
We used to be best buddies
And now we're not
I wish you would tell me why!-
Do you wanna build a snowman?
It doesn't have to be a snowman.

Elsa:
Go away, Anna
Anna:
Okay, bye...
(Knocking)
Do you wanna build a snowman?
Or ride our bikes around the halls
I think some company is overdue
I've started talking to
the pictures on the walls-
(Hang in there, Joan!)
It gets a little lonely
All these empty rooms,
Just watching the hours tick by-
(Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock)
(Orchestral)
Anna:
(Knocking)
Elsa?
Please, I know you're in there,
People are asking where you've been
They say "have courage", and I'm trying to
I'm right out here for you, just let me in
We only have each other
It's just you and me
What are we gonna do?
Do you wanna build a Snowman?



comel gila babeng ar.. co cwet! haha anna tu saya, elsa tu kakak saya. sesuai sangat. haha.. bersyukurlah selagi mana kta merasai suasana keluarga dan adek beradik. kebahagiaan tidaklah kekal selamnya, jika kekal dalam hidup awak maka beruntunglah. bagi sesiapa yang tidak, maka hargailah selagi kebahgiaan itu datang.

walaupun saya terpaksa mencuri kebahagiaan orang lain. terima kasih kerana sanggup kongsikan kasih sayang die buat saya. walaupun ia hanya sementara....

 
hahah tah pape sedeh2. jom layan budak comel nih


video
 
comelkan. hehe
 
 
 
 

nak comment tekan domo


blog walking!!! petua ramai follower

arrr malasnya nak blog walking2 bagai.. hahahah macam orang cakap takde usaha tak de hasil.. masa aku fresh lagi dalam blog nih, burok er blog ak tapi kencang je mase tuh orang lalu lalang kat blog aku. tapi sekarang? harap banyak upgrade je tapi tak de orang, hahaha. tu la malas lagi nak walking2 orang lain pon malas ar nak jejak kat tempat aku.

ok pengajarannya kepada blogger2 baru, rajin2 lah berblog walking..


meaning of blogwalking:
blog walking tuh lepak kat blog orang lain pastu tinggalkan jejak korang kat shoutbox dorang seperti " hai im blog walking here,  nice Nye blog awak, I dah walking here nnti turn u pulak" ataupun " I dah follow blog u, u bile lagi?" ataupun kalau dah malas sangat "blog walking :)"..

susah sangat ke?
esok lusa, jangan terkejut kalau followers awak bertambah dan bila bertambah.. jangan lupa walking2 kat blog nih n follow me!





nak comment tekan domo



Saturday, May 24, 2014

24 jam sehari

Bismillahirrahmanirrahim........

hari ini aku tersedar. hidup ini kosong jika tiada jiwa disekeliling kita. jiwa yang mampu bantu diri kita sendiri untuk teruskan hidup 24 jam sehari. selama ni kita sibuk buat hal kita kerja kita yang tak siap2 sehinggkan 24 jam yang lama tuh habis macam tu je malah tak cukup pun kadang2 tu.


cuba bayangkan satu hari 24 jam tanpa  buat apa2 tanpa sesiapa disekeliling... rasalah betapa peritnya.... dalam tempoh tu Allah tarik nikmat yang selama ini kamu dapat... kerja yang tak pernah henti, rakan yang bising di sekeliling, orang tua membebel, peminat misteri kita, shopping, makan, masak, tengok tv, bergaduh dengan adek dan semuanya,


masa tuh.. kau sedar dan kau lagi rela sebenarya jika kerja yang bertimbun2 dulu, keletihan belajar, keletihan berfikir daripada seorang diri 24 jam baring terkaku di rumah tanpa keluarga, makanan, kerja dan hiburan.


tapi... bukan senang nak jumpa someone yang sebegitu.. satu dalam sejuta. tak mustahil ada seseorang  yang 24jam die penuh terseksa kerana tiada sesiapa di sekelilingnya, orang yang die sayang, makanan serta hiburan.....


bersyukurlah dengan kesibukan yang ada dari terus termenung bersendirian seperti menanti sesuatu tapi tiada siapa yang datang...

percayalah saat itu sangat perit.... cukuplah aku yang merasakan.....

wassalam