Monday, October 7, 2013

annual camp lagi -_- 2013

blog!! windunye kat awak. mesti tau kan sebab ape saya datang arini jumpa awak miss FEEL..
sebab ade story yang saya nak share dengan awak.

    pejam celik dah bulan 10 dah. lusa paper last aku. QMT.. fuhh. tak bace ape lagi. melawat miss FEEL dulu. asal? rase lepas tuh aku boleh enjoy ke? not at all..


   Annual camp is coming. If I can say so I will not anymore to see u....... not again. One day when you feel it, just feel it, the feel. noncense... -_-  I hate you the FEEL.





    Nothing can change all these things. Always there a solve. But not me who choose the way to solve it. One step closer.. and close and keep closing me. Please out of me! Why me?

    What eva you keep mumble and bla bla bla, cant change this worts thing. ohh... slightly deep.........
Maybe I'm one of these thousand million's people out there been chosen for this CRAZY things. aahh.. ok I admit it.


     Just follow the shit flow. Just prepare this body and leave the soul behind.. yeaah I don't want my soul get that worst too. like a die body moving and laughing and hahha..


           DUNGUN wait for me.. I will shot you out!!!!!


  

Tuesday, July 23, 2013

muhasabah -hati meronta

detik yang aku takkan lupakan dalam hidup. saat hati aku menjerit meronta2.. tiada siapa sekeliling aku. mase tuh hanya mengharapkan Rahim mu ya rab. tuhan semesta alam yang tak pernah lupakan hambanya. bila hati meronta.. melibatkan pembunuhan yang tidak mematikan seseorang.. tiada penghujung kesakitan melainkan izin-Nya yang bantu menghentikannya.

hati aku meronta mengharapkan ikhsan seorang insan.. air mata aku mengalir. mase tuh tuhan je tau. hati yang satu ni menanges lagi. ya tuhan hati yang sama. hati yang aku ada dari dulu lagi. hati yang dulu asyek menanah ia menanah lagi. tapi aku maseh hidup. kenapa kau tak tunjukkan kesan pada luaran macam mane rase saketnye dalam tuh.


aku berdoa tak putus2. Ya Allah kau tunjukkanlah kesakitan ini biar hamba2 yang lain sedar bahawa aku amat terseksa dan aku tak nak yang lain rase bende nih.

pagi tuh mereka yang lain bergegas...

aku cube lari dari dunia nih. tapi mustahil bagi aku. manusia biase. aku cume mampu lari dari komuniti aku. siapa yang tahu? siapa yang kesah? siapa yang cari? mase tuh aku rase di awangan aku rase tak mampu nak bernafas aku rase gile aku rase benci aku rase seksa aku rase saket yang tak boleh digambarkan cukup aku yang rase.. aku rase semua kesakitan dalam dunia nih.. cume tak Nampak darahnya..

aku terbaring menjerit tanpa suara.. aku rase tekak aku saket sangat. aku kalau batuk akan rase darah kat tekak, pastuh kalau aku buang kahak tu ada darah. sebab paru-paru aku dulu ade problem. mase tuh aku dengar tapak kasut dorang.. sampai lah tak de bunyi dah. tapi aku tak dengar pon sorang yang panggil nama aku..

aku menanges dan teros menanges. bende yang berlaku tuh masih segar lagi kat pkiran aku. kisah2 yang lama pon aku teringat balik. memang aku tak bole lupakan langsung! sampai sekarang. aku meronta-meronta. masa tuh aku menanges terkenangkan sume bende uh pastu aku menanges gak sebab aku sedeh tengok diri aku macam nih.

aku rase sejam kemudian...

aku mula bosan dengan diri aku.. aku mula benci diri aku.. aku mula sedar bende bodoh ape yang aku buat nih.. aku rase mase tuh diri aku penoh dendam sangat. aku bangon masok bilik.. aku rase aura jahat mula kuasai aku. aku tengok je baju aku yang dah siap iron cume tinggal nak pakai je.. sume bende uh menghancurkan hari aku. benci mula kuasai aku!!!!! hari tuh aku berazam aku takkan jadi diri aku yang dulu!! aku hilang kawalan sangat!! aku tak leh fikir dengan waras..... aku benci semua orang. hilang kepercayaan aku 100% dekat manusia!


selepas beberapa jam kemudian..

lepas aku tertidur.. aku balik bilik.aku jalan . ade je yang Nampak aku. . . . . . hmmm haha.. sorang pon tak tanye sorang pon tak risau sorang pon tak peduli...

kesah pulak aku... ok korang tak amek kesah pasal aku. aku pon takkan pernah nak amek kesah hal korang... mulai hari tuh.. aku mintak maaf sangat2.. aku dah tak de hati ngan korang.. hidup aku hidup aku, kau kau....


kepada orang yang aku sayang. terima kasih sebab buat macam nih.. Ya Allah ya tuhanku terima kasih sebab kau tak hijabkan aku dari semua bende uh.. terima kasih kerana tunjukkan hakikat yang sebenar yang aku kene terima...... kepada si die.. sedarlah aku banyak terluka.. tapi aku tak kesah sebab aku tak mampu teruskan hidup tanpa anugerah kasih sayang mu... tapi ingatlah, aku mampu hilang kan semua bende hanya untuk kau kenapa kau sanggup lukakan hati aku....



Ramadhan yang penuh cabaran

Tuesday, July 16, 2013

RAMADHAN??? siyesssss??

salam ^^. oink oink dah berminggu tak bukak blog nih.pejam celik pejam celik dah bulan ramadhan.
macam orang cakap ar dah akhir zaman, masa tuh dah macam USAIN BOLT dah hehe.
 tak kenal ke? hmm pande2 la googling :P


errk kenyangnye!! lepas buke solat maghrib, lepas solat maghrib tenangkan perot pastu
siap2 nak solat terawih pulak, balik terawih sambung al-Mulk..
wah untungnyee berlipat kali ganda pahala.
 
 
 teringat zaman sekolah dulu
 
kalau boleh pegi sof depan, selagi tuh la aku akan pegi.
waktu AL-MULK ramai jugak la yang nak tuang. sebelum dorang tuang aku dah sedia dah bekas nak menadah. haha jangan harap boleh lepas dari tangan aku.
kawan tak kawan ingat aku nak bagi can korang cabot..
sory la untuk kebaikan kite jugak kan2 :)
 
indah la moment tuh, dah macam akak2 facy lak kan aku.
macam tak percaya macam mimpi pon ade..
tup2 dah besa dah aku dah tak sekolah dah..
tapi sory la ye kawan2 yang dulu aku pernah tegur adek2 yang dulu
aku pernah cerkah eh2..
sebab sekarang aku tak dapat kekalkan la peribadi tuh..
tak tau lah pegi mane.. mungkin dah pegi dekat orang lain pulak
yang lagi mampu dan layak nak pegang peribadi tuh..
 
 
Ya Allah ya tuhanku, janganlah engkau pesongkan hati kami setelah engkau berikan hidayah mu kepada kami 
 
ingatlah hidayah tuh boleh pergi jugak kalau tak dijaga..
macam manusia kalau kita sayang kat die tapi tak belai lama2 die bole kecewa dan bubaii!! 
hidup memang macam roda.. dulu aku tego orang sekarang orang pulak tegur aku
rase geram tuh ade jugak sebab kite tau bende tuh tapi
orang rase kite tak tau...
hmm tak pelah biar orang nampk kite jahil, boleh tambah ilmu.
 
 
sekarang aku rasa sedeh rugi pon ade sebab tak dapat
nak kekalkan cite2 aku, peribadi awal kehidupan ku,......
rasa kecewa sangat tak dapat lagi dipandang macam mane orang pandang aku dulu.
dulu aku tak pernah rasa dihargai tapi sebenarnya orang2 macam tuh la yang di hargai..
aku hanya mampu tersenyum bila tengok rakan aku skuad aku
dah berhijrah. aku pulak yang tersesat nih..
aku cuma mengharapkan doa saudara seislam aku yang pernah
aku tegur dulu supaya dapat tegur aku agar kita dapat bersama2 menuju ke
siratul mustaqim.
 
haha kepada kawan2 aku yang dulu jangan mengetawakan aku.. biasalah kita nih manusia doh.. :P
 




















 


Monday, July 1, 2013

insan teristimewa










aku nak kongsi cerita dengan korang. cerita yang aku cuba simpan rapi selama ni.
walau kuat manapon kita, kita tak leh tipu diri sendiri.
memang ar aku sedar sume tuh tapi aku pura2 buat tak sedar..

umur aku 19 tahun, banyak yang aku belajar..
tahun 2013 nih ubah satu per satu hidup aku.
dari family, kawan2, sedare mare dan semua lah..

siapa akan jangka hidup masing2 kan.
kita hanya merancang Allah yang menentukan.

macam2 halangan masok, tapi dalam masa yang sama
aku tak lupa Allah tuh Maha penyanyang.
Die kurangkan kite satu bende, lebihkan kite satu lagi bende.

aku cuma mampu doa aku ni kuat untuk hadapi kekurangan tuh..
tapi hakikatnye memang aku tak mampu 
sebab tu jugak lah Allah kurniakan aku satu lagi anugerah,
anugerah yang tak pernah aku rasa
selama nih.

INSAN TERISTIMEWA




macam orang cakap ar, yang patah tumbuh yang hilang berganti.
dalam aku kehilangan seseorang..
ade lagi yang datang..

tak lupa jugak yang selalu hadir dalam hidup aku
takkan pergi dan selamanya dengan aku ^^

mom ^^

sekarang baru aku sedar kewujudan insan ni
lepas sorang2 tinggalkan aku..
tapi die tetap ade dengan aku dalam keadaan yang macam mana pon


aku pegang kata2 die

don't depend on others even your shadow will leave you

Wednesday, June 12, 2013

setiap gambar curi senyuman seseorang ^^






seronoknye kalau kite leh senyom macam kat gambar balikkan..
masa dengar je perkatan "1,2,3..senyom!!" semua senyum. 
yang ade masalah ke
yang tengah frust nonggeng ke senyum je.
 indah gile moment tu kan.
rase hilang beban dekat otak dekat hati semua ar..

..kalau lah hidup semudah tuh.. 
kalaulah masalah tuh bole pergi teros lepas je 
dengar "1,2,3..senyomm! pastu tak datang balik.. kan2..
haha bukan hidup namenye cek kak oi.. 

rase saket hatikan. 
bile tengah sedih tertengok lak gambar tuh.. 
tu bagi orang tak pikir panjang hah mcam ak nih
sebenarnye gamba tu la yang boleh buat kite tersenyum sekali.. 
^^



shallot










behave .... ^^







S.K.U.A.D my life and my strong!


B.K.A :') nice to meet u ! sory i dont give my best for you.........
miss u all :'D


                                                  best moment ever                                                               

Monday, June 10, 2013

jahatnya










hmm. kadang2 tuh kita tak mintak pon nak jadi jahat.. 
kadang2 tuh kite tak perasan pon yang kite wat jahat.. 
selalu kita cakap asal orang buat jahat ngan kite.. 
pastu kite cakap kat diri kite aku takkan wat jahat dengan orang macam mane orang buat dekat aku....


sekarang aku paham macam mane keadaan berada dekat tempat si jahat..
betol kite tak mintak pon nak buat jahat.. 
sebenarnya kite tak sedar bende yang kite wat tu jahat..
sebab tuh aku rase ade je orang wat jahat.. 
sebenarnye die tak niat pon nak wat jahat. 

tapi lumrah hidup semua bende kat
 dunia nih pasti ade yang jahat cume sape yang dipilih jadi jahat kite tak tau.. 


apa2pon semua orang terpilih untuk jadi jahat dan 
dipilih untuk jadi mangsa si penjahat... 
jangan sangka kite yang selalu jadi mangsa tuh baik, 
sebenarnya kite pon akan jadi si penjahat tuh..
INGAT hidup ni ibarat roda.. sekecil-kecil perkara pon umpama roda..
kita selalu melupakan roda tapi roda tu sentiasa berpusing dan tidak berhenti..




Thursday, April 25, 2013

pelengkap hidup







aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang 
aku bagai bintang yang tak ditemani malam 
melihat dirimu ada sendu canda & tawa 
yang membuat aku tak ingin pergi darimu 

teringat janji lamamu kepadaku 
teringat aku teringat 
teringat saat kau masih ada disini 
temaniku sepanjang hari 

bila kau pergi jauh ingatlah aku 
bila ku disampingmu peluk tubuhku 
bila kau rindu aku panggil namaku 
ku datang menemuimu 

peluk erat jasadku jangan lepaskan 
tetaplah kau disini harungi malam 
kerna hanya dirimu belahan jiwa 
 pelengkap ku didunia 







jangan sedap nyanyi je sedare 
cuba hayati setiap baris lagu nih 
kalau ade orang yang tersayang ape lagi tunggu?? 
nyanyi je depan dorang tak de? 
ni la budak sekarang cakap sayang je pakwe makwe la.. 
dear^^ mak kite pon orang yang kite sayang kan? 
so tak yah segan2 tak yah malu2 
ekspress yourselve!!! have fun



bagi yang pandai main gitar tu untungla^^
sebab chord die senang la jugak

 
 
Am        Em       F          C
Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Dm        E       B7         E
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Am          Em     F       C
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Dm      E     B7            E
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

C               G
Teringat janji lamamu kepadaku
F    G   C    G
Teringat aku teringat
C              G
Teringat saat kau masih ada di sini
F    E      Am
Temaniku sepanjang hari

Dm              G
Bila kau pergi jauh ingatlah aku
 C            F
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
 Dm            E
Bila kau rindu aku panggil namaku
Am         A
Ku datang menemuimu

 Dm            G
Peluk erat jasadku jangan lepaskan
C              F
Tetaplah kau di sini arungi malam
Dm           E
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Am         A
Pelengkapku di dunia

ending : Am

Monday, February 11, 2013

shallot dan skuad -_+

 shallot!!! aku rindu gile dekat korang.^^...serius aku boleh rasa jurang yang memisahkan kita. huhu.. tula, dulu orang suruh sambung sains tak nak.

shallot,shallot,shallot... haha  tak tau kenapa aku rasa something dengan nama nih. :D (rahsia ) aku rindu saat kita lepak2 wahai shallot!

tapi sekarang kite tengah busy untuk ke peak of the mountain, right! so masing2 busy. korang dekat sana aku dekat sini hah.. jealous gile aku korang boleh la jugak jumpa. satu u la katakan. new story semua korang boleh update antara korang.. aku nih.. dah 100 page diary pon aku tak ceritakan lagi dekat korang.

errhh sedih betol.. teringat la waktu kita "budak2" dulu. muka suci habis la. ye la masa nih aku still cerah lagi walaupun tak lah cerah sangat kan.. daripada sekarang nih yang sedang bersedia untuk memimpin negara .. hahaha

 hanisah shallot dan hanis shallot
 
 
 
 nadia shallot n hanis shallot
 
 
 
 
 hanisah shallot n ira shallot ^^
 
 

shallot mallot :P
 
 
 





 
 
 
 
 
shallot2... sekarang nih kite dah ade life masing2, moment masing2, lover masing2.. ^^, korang shallot dekat sana.. aku shallot dekat sini.. seriusly tak sangka ade juga yang berminat dengan nama kite... dekat u korang hanis shallot dah famous dengan shallot mallot die kan.. tak sangka lak kat sini nama  tuh pon dah meletop.. thnx nadia shallot sebab telah memilih nama yang unik nih tok kumpulan kite .. hak3
 
tapi nama aku sedap lagi la kat sini ==* NUR SHALLOT NATASHA.. ^^ jngn jelous shallot semua :P
 
 
shalllot tetap shallot.. dekat hati aku memang dah ade satu memory card khusus untuk shallot..
shallot2 jugak.. still shallot..
 
tapi skuad2jugak ^^... kan skuad kan ... kawan hutan ku, kawan gila ku, kawan mental ku, kawan skuad jump aku, hahah kawan curfew aku, kawan monkey rack aku... dan segala-galanya lah..
 







 
 banyak gambar ke?? biar la.. blog aku ^^