Monday, October 8, 2012

palapes uitm arau (gunung jerai)

PALAPES : pasukan latihan pegawai simpanan
ROTU : reserve officer training unit

palapes ni satu unit kokurikulum disesetengah universiti... pasukan ni 100% under ATM.. ketua segala ketua kitorang, kapten ATM sendiri.. bayangkan hebat tak hebat!!!

benefit palapes nih macam2 la. nak cakap pon susah. tempoh untuk jalani latihan nih selama 6 sem.. tak lama pon 3 tahun je.... dalam masa yang sama kita study dan ikut training nih... tak rugi apa2 pon...just sabtu ahad je training die... apa2 pon bila keluar tuh LEFTENAN MUDA la korang!!!


15 september

kitorang ade aktiviti kat gunung jerai.bertolak dari u hari jumaat petang dlm jam 1530. sampai sne nak dekat senja jugak le. aktiviti kitorang sampai hari ahad. maksudnye kitorang tido kat khemah slma 3hari 2 malam :)



ok ni lah skuad aku, skuad batch 34. tahun ni kami masih junior. kami junior bukan sebarang junior, junior mantap punye! kami harap tahun ni batch 34 ramai best kadet dari uitm arau.

 
korang leh tengok sendiri dari wajah2 juara dorang nih..waktu nih kitorang ad kat markas excited nak bertolak ke gunung jerai. nampak tak 'cooperat'an kitorang. tudung pon bole kebetulan sama.
ape taknye. tak larat dengar dah perkataan cooperate kat sini..
 
 
JUNIOR (BATCH34)




JUNIOR BATCH 34
 
 
 
ini impression yang pertama skuad aku. nampak dah kemantapan dorang   (jangan kembang sangat skuad yang bace uuu ~..~)seronok2 jugak. lepastuh dah naik atas tu. haha
 
 
 
 
 

ok.tak sia-sia segala kepenatan yang ade. hilang dah semua sakit-sakit bila nampak je puncak gunung jerai.. haha. rugilah sape yang tak pernah sampai lagi kat atas tuh. lawa lah tempat die wa cakap lu. :P 
 
 
 
tak lupa jugak dekat intermediate aku dan senior aku ^_^
nak tengok tak? tak nak pon aku nak tunjuk gak..
 
 
 
INTERMEDIATE (BATCH 33)
                             .
                         
ok intermediate kitorang. comel ark? mesti la inter sape. nilah puan inter kitorng. puan yang sering ajar kitorang ape yang sepatutnye kitorang jadi sebagai seorang palapes. haha guru yang hebat dan.. bukti hasil kerja dorang ni... kami la :))
 
 
SENIOR (BATCH 32)
 
puan senior. ^-^ hak3. aku "tabek spring" la dengan diorang nih. diorang punye pemerintahan bagi batch kami tahun nih memang mantap la. pergi la mana2 kan.. kalau orang tanye sape inspirasi korang? hmm aku tau da dorang nak cakap ape.. korang rase? :PP pandai pikir la.. [kalau cakap sini nnt ade yang bangga lak ^..^]
 
 
wow.. macam tak caye la boleh panjat gunung yang habis tinggi nih.bohong la kalau cakap tak penat. setakat naik tangga pergi kelas tu pon dah mengeluh ape lagi ni hah. gunung jerai. =..=
 
 bukan nak bangga atau riak. tapi bersyukur jugak la, tak de sape-sape pon yang sakit mase tengah mendaki. kira hebat la tuh. :) tak kesah la penat ke ape.. asalkan kitorang dapat pengalaman terindah haritu. apa-apa pon. terima kasih la kitorang nak ucap dekat organisasi PALAPES ARAU. banyak aktiviti korang yang menarik. love PALAPES!
 
PUNCAK PEMRINTAHAN UTAMA..







 
"so for this appreciation. we will do our best for annual camp and all the best cadet are from Arau."
 
 
 

Wednesday, August 15, 2012

moment uitm arau 2012

untuk pertama kalinya aku jejak kaki ke perlis indera kayangan ni.....

aku ingat lagi waktu first aku buka laman upu nak tengok keputusan u masing2..... (^^,) debar gak la mula2 tuh... sebab kawan-kawan aku yang lain semua dah tengok dorang punye keputusan just tinggal aku sorang je...

klik lah dekat laman upu... -_- and then ^^, hahahaha teruja gile.. pilihan pertama aku, pengurusan bank!!! hahaha aku dapat doe!! ye la walaupun tersimpang jauh dari landasan tapi at least aku minat bende tuh... kawan2 aku semua dapat asasi sains sebab dorang mintak.. aku tak mintak asasi sains.. sebab boring la dan tak sanggup dah buat report, masuk lab keluar lab cukup lah sampai spm je semua bende tuh -_-

apa2 pon tahniah kawan2 ku semua hebat2... PUNCAK ALAM is waiting for you! dan aku ARAUSTRALIA is waiting for me! terkejut habis la.. aku sorang je sesat dekat arau yang lain semua dekat shah alam.. tak pe rezeki masing2...


serius beruntung gile student yang ade kat arau.. dari aku punya observation, uitm arau antara uitm yang mengekalkan gaya islamic.. alhamdulillah lah.. jangan lak bile dapat uitm arau astaghfirullah terus.. frust je. tak mo2!! macam korang semua tau la.. perlis satu negeri yang kecil.. harm die pon tak banyak sangat berbanding dengan negeri yang besar terutama negeri yang gaya metropolitan banyak uh..

serius r barang kat sini semua discount.. kalau korang tengok kat perlis ni tak banyak tempat hiburan.. bagi mak2 yang tak nak tengok perubahan anak anda menjadi liar selepas masuk u, jadi senangkan lah hati untuk memilih tempat untuk anak anda sambung belajar di PERLIS.. hahah

ok comei tak muka die!! ni la kawan aku dekat uitm nih.. AMIRAH.... kitorang 24 jam duduk bersama .. ape tak nye satu bilik, satu kelas lagi.. hahahha.. memang gempak r die.. baik doe tak macam aku ni strange je perangai -_-* (ske ati wa ler)

yang ni aku la... dengan rasmi dan berbannga nye saya telah menjadi student uitm ARau perlis :)


yang ni gang aku kat sini.... kira betol2 .. ade 6 irang [tudung putih tu pon masok sekali... cuma elergic dngan camera ] memang  syok la kwan dengan dorang nih.. aku , amirah dengan bdak tdung putih tuh satu bilik, yang 3 orang lagi tuh bilik sebelah kitorang.. memang rapat ler :P



waktu ni kitorang pergi sungai petani naik kereta sewa... budak pakai spec nih HAZIQAH yang drive.. perghh macam jet pejuang bawak... alhamdulillah selamat tiba.. =..=


hohoooho  baju putih tiga2 tak perasan pon.. so sweet.. (hattuiiihhhh sweet la sangat )

ok.. korang jangan terlalu obvious sangat dengan perasaan takut bile korang dapat masuk u.. ade ke orang nak kawan, ade ke kawan yang faham kite, blabla..... eleh, lupakan lah angan2 korang yang tak berapa nak menjadi tuh.. tak yah la fikir banyak sangat just follow the flow... kita hanya merancang Allah yang menetukan.. :) <3 br="br">