Saturday, August 16, 2014

Always a traveller


Subhanallah. terimakasih kepada production yang keluarkan dokumentari yang macam ni. setiap yang di katakan oleh ustazah tu membuatkan aku sedar apa tujuan sebenar2 nya manusia di muka bumi ini.

Yang dulunya aku sangat kecewa dengan benda yang jadi dalam dunia ni, tapi lepas je aku tengok dukumentari nih, Masha Allah... aku sedar.

aku rasa sejahat2 manusia kalau die tengok dokumentari ni mesti akan rasa juga satu perasaan baru yang boleh ubah diri die.

Ya Allah, kau kuatkanlah aku Ya Allah walaupun sebenarnya terpaksa aku tahan segala kepritan yang hanya sementara ini. bak kata Ustazah tu

"We often wonder why those we love also cause us the most pain. the reason is : anything other than God will be the cause of our greatest pain."

kata2 die betul.. tapi kita yang merasakan kesakitan tuh hanya kita yang faham. walau bagaimanapun, kita terpaksa juga tahan sakit tuh sebab kita yang tersalah langkah terlalu mengharap kasih sayang manusia.

bukan mudah nak hilangkan perasaan tuh... tapi marilah sama2 kita jihad dengan hati yang sakit ini. moga ada balasan di akhirat kelak.

tontonlah dokumentari ni. Always A Traveller...




http://hayatufilibtisam.blogspot.com/2014/06/cikepal-dah-kahwin.html
nak comment tekan domo

Friday, June 6, 2014

my heart

 

hah.. tired and keep me tired everyday. smile n keep smiling with the fake smile?.
Did u ever heard this.  be grateful bcoz there are someone behind u that getting bigger test than u. And that is me!!!!!

Stop just letting your advice in my ears. If u ever feel safe doing all the honest things to get the "reward-after", u must remember that behind u still have me who was hurting by u.
Why YOU choosing me to make me feel all the pain in this world, as the truth, others didn't feel that feeling.

Just let me live with the pain heart, but showing no thing in front of u just to see your smile.  Remember, that my heart will not turned to you . But i will build it to be stronger to turn back to u for what u have done.

Stop loving me if this just making me to die. U make me feel depress n keep on depressing me. who are you, and who i am to you ? Until u dare to do this shit.
How can i live with peace if u are there just throwing the shit to me.
I hate to be kind! hope 1 day i will let u go but at that time u miss me a lot. please appreciate what u have now. i miss u but u feel fine without me.
thanks god for everthng i got..

hehe done for today.





http://hayatufilibtisam.blogspot.com/2014/06/cikepal-dah-kahwin.html
nak comment tekan domo



Wednesday, June 4, 2014

cikepal dah kahwin?

huaaa. dah lama aku tak bukak dunia blog ni. terkejut aku bile cikepal new post die pakai baju pengantin. tercengang gak aku. tup2 dah kawen dah. hahah tak sangka. untunglah suami die. mesti cikepal masak semua resepi yang ade kat blog die.
wau2..

anyway selamat pengantin baru cikepal. lepas ni jangan lupa update blog. nak tengok gamba anak2 pulak.
 
 
 
cikepal.. curi gamba tau jangan marah
 
 
ni blog die http://cikepal06.blogspot.com/ lepak2 la. best blog die.
 
 

http://hayatufilibtisam.blogspot.com/2014/06/cikepal-dah-kahwin.html
nak comment tekan domo
 


Tuesday, June 3, 2014

animoto

animoto ni boleh edit video gempak gile. kalau nak free tutorial pegi link www.animoto.com. best gile ar. tapi kene sign up dulu. just simple sign up. lepas dah teroka dalam die create la something there.

video die 30 saat je free... so korang download lah video tuh and then edit masuk dekat video yang korang wat. ok. kalau nak download mesti ade real player dekat lappy korang real player ni die ade set untuk download video. bile kite sentuh je cursor dekat video nanti ade button keluar atas vid tu tulis "download this video" just click. so untunglah lappy yang dah sedia ade real player tuh. hik3 macam lappy saya.

antara contoh video yang saya edit.

video



blablabalala.. ok dah tu je.

 


nak comment tekan domo



 



Friday, May 30, 2014

frozen - 'princess anna'' a.k.a 'shallot'


Anna:
Elsa?
(Knocking: Knock, knock, knock, knock, knock, knock)
Do you wanna build a snowman?
Come on lets go and play
I never see you anymore
Come out the door
It's like you've gone away-
We used to be best buddies
And now we're not
I wish you would tell me why!-
Do you wanna build a snowman?
It doesn't have to be a snowman.

Elsa:
Go away, Anna
Anna:
Okay, bye...
(Knocking)
Do you wanna build a snowman?
Or ride our bikes around the halls
I think some company is overdue
I've started talking to
the pictures on the walls-
(Hang in there, Joan!)
It gets a little lonely
All these empty rooms,
Just watching the hours tick by-
(Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock, Tic-Tock)
(Orchestral)
Anna:
(Knocking)
Elsa?
Please, I know you're in there,
People are asking where you've been
They say "have courage", and I'm trying to
I'm right out here for you, just let me in
We only have each other
It's just you and me
What are we gonna do?
Do you wanna build a Snowman?



comel gila babeng ar.. co cwet! haha anna tu saya, elsa tu kakak saya. sesuai sangat. haha.. bersyukurlah selagi mana kta merasai suasana keluarga dan adek beradik. kebahagiaan tidaklah kekal selamnya, jika kekal dalam hidup awak maka beruntunglah. bagi sesiapa yang tidak, maka hargailah selagi kebahgiaan itu datang.

walaupun saya terpaksa mencuri kebahagiaan orang lain. terima kasih kerana sanggup kongsikan kasih sayang die buat saya. walaupun ia hanya sementara....

 
hahah tah pape sedeh2. jom layan budak comel nih


video
 
comelkan. hehe
 
 
 
 

nak comment tekan domo


blog walking!!! petua ramai follower

arrr malasnya nak blog walking2 bagai.. hahahah macam orang cakap takde usaha tak de hasil.. masa aku fresh lagi dalam blog nih, burok er blog ak tapi kencang je mase tuh orang lalu lalang kat blog aku. tapi sekarang? harap banyak upgrade je tapi tak de orang, hahaha. tu la malas lagi nak walking2 orang lain pon malas ar nak jejak kat tempat aku.

ok pengajarannya kepada blogger2 baru, rajin2 lah berblog walking..


meaning of blogwalking:
blog walking tuh lepak kat blog orang lain pastu tinggalkan jejak korang kat shoutbox dorang seperti " hai im blog walking here,  nice Nye blog awak, I dah walking here nnti turn u pulak" ataupun " I dah follow blog u, u bile lagi?" ataupun kalau dah malas sangat "blog walking :)"..

susah sangat ke?
esok lusa, jangan terkejut kalau followers awak bertambah dan bila bertambah.. jangan lupa walking2 kat blog nih n follow me!





nak comment tekan domo



Saturday, May 24, 2014

24 jam sehari

Bismillahirrahmanirrahim........

hari ini aku tersedar. hidup ini kosong jika tiada jiwa disekeliling kita. jiwa yang mampu bantu diri kita sendiri untuk teruskan hidup 24 jam sehari. selama ni kita sibuk buat hal kita kerja kita yang tak siap2 sehinggkan 24 jam yang lama tuh habis macam tu je malah tak cukup pun kadang2 tu.


cuba bayangkan satu hari 24 jam tanpa  buat apa2 tanpa sesiapa disekeliling... rasalah betapa peritnya.... dalam tempoh tu Allah tarik nikmat yang selama ini kamu dapat... kerja yang tak pernah henti, rakan yang bising di sekeliling, orang tua membebel, peminat misteri kita, shopping, makan, masak, tengok tv, bergaduh dengan adek dan semuanya,


masa tuh.. kau sedar dan kau lagi rela sebenarya jika kerja yang bertimbun2 dulu, keletihan belajar, keletihan berfikir daripada seorang diri 24 jam baring terkaku di rumah tanpa keluarga, makanan, kerja dan hiburan.


tapi... bukan senang nak jumpa someone yang sebegitu.. satu dalam sejuta. tak mustahil ada seseorang  yang 24jam die penuh terseksa kerana tiada sesiapa di sekelilingnya, orang yang die sayang, makanan serta hiburan.....


bersyukurlah dengan kesibukan yang ada dari terus termenung bersendirian seperti menanti sesuatu tapi tiada siapa yang datang...

percayalah saat itu sangat perit.... cukuplah aku yang merasakan.....

wassalam