Friday, June 10, 2011

pulau payar

salam. hem penat sangat baru balik dari pulau payar.. mcam2 aktiviti yang ade. selama ni aku ta penah tahu wujudnya pulau ni.. seronok amat pergi sana. kami pergi under sekolah bayar cuma rm100. if pergi sendiri2 lebih dari itu kot. makanan kami smua dewan makan yg tanggung. diorang joint jugak. seronok habis ar aku cakap. kalau korang ade masa lepak2 lah dekat sane.




pagi tu aku siap2 pukul 7. pukul 7.30 bertolak dah. tibe je kat jeti tuh aku tunggu sampai bas sekolah datang. parent aku pon balik.. pukul 11.30 baru bas datang.




jadi kami kumpul ramai2 dan beratur untuk naik feri. feri kami khas untuk kami sahaja. pelancong ta boleh joint la. sebab kami 120 orang.




ni kat dalam feri emm diorang kate lebih kurang 30 minit nak sampai kat pulau tu. pulau payar ni sebenarnya terletak di sebelah pulau kaca dan pulau lembu "???" err aku pon ta tahu kewujudan plau2 ni. belakang pulau ni pulau Langkawi. depan die pulau pinang.

ok aku nak tunjuk pulau payar..







terkejut gile aku. ramai mat saleh datang situ. china dari hongkong, india.. selama aku menginap kat situ orang melayu boleh kira je la yang datang ta sampai 5 orang melayu yang melancong kat situ. pelancong ni cuma boleh masuk pulau ni pukul 9.00 a.m sampai 3.00 p.m.

jadi malam2 cuma tinggal kami jelah. ??? nape takut ke? tak ade apa2 la.. macam2 aktiviti kami buat. final day mesti ade penyampaian hadiah semua tu kan. kumpulan kami kumpulan no 4 "BUTTERFLY FISH" nama kumpulan kami tu dapat no 3..haha.


hari last tu kelakar gile aku rase hari paling indah bagi aina. ala budak gile korea tu la. gile. haha . waktu kami lepak kat hujung pantai tu tibe2 ada gang makcik and pakcik tua muka ala2 cina tu. diorang lalu sebelah ak n aina. diorang cakap korea.. excited gile aina. at first diorang sombong. tibe2 aina tegur diorang " ANIOHOSAYO" ??? salam perkenalan maksudnya.. makcik korea tu senyum gile die sembang dengan aina tu.. aku senyum je lah aku ta paham diorang cakap. haha amboi siap peluk aina lagi jelez gile aku.. bertuah kalau kita reti cakap bahasa lain.. hahah korang tau ta sebab apa makcik korea tu sombong mula2 sebab diorang ta reti cakap BI la..



ni time kami baru sampai. nampak tak cikgu yang pakai topi tu. cikgu khalilah nama die. die la ketua masa kem tu. serius syok. cikgu favourite kami kat sne.





malam tu ade taklimat serius boring! sebab tu lah muka aina jadi macam berok je. haha.
err aku rasa tu jelah yang aku nak cite kat korang semua. harap korang pergi lah kat sana ok!!!!

No comments:

Post a Comment